ForsideForedraget Om Jan Randrup Hvad er ADHD? Blog ReferencerLinksKontakt & booking

OM FOREDRAGET

Skru op på 11! Et foredrag om ADHD af Jan Randrup

Vi kender det allesammen

Har du nogensinde haft problemer med at koncentrere dig, når noget er kedeligt? Nogensinde følt dig rastløs, når et møde trækker ud? Har du nogensinde sagt eller gjort ting, før du har fået dem tænkt igennem? Er du et rodehovede? Genert? Har du let til stress, et hidsigt temperament, eller perioder med lavt selvværd?

 

Du har ikke nødvendigvis ADHD for at sige ja til et eller flere (eller alle) af ovenstående punkter. Faktisk kan de fleste almindelige, velfungerende mennesker sige ja til næsten dem alle. Og det er – som jeg ser det – derfor at folk har en tendens til at tage diagnosen ADHD mindre alvorligt. Fordi alle kan nikke genkendende til grundsymptomerne.


Skru op på 11!

Forestil dig at de ovenstående problemer er forøget med 5-600%. Så begynder problemerne at vise sig i en så stærk grad, at det præger hele tilværelsen, og kraftigt truer livskvaliteten. Man kan så begynde at tale om decideret opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet, stærkt forringet impulskontrol, ekstrem stressoverfølsomhed og manglende organisationsevne. Og alt hvad det medfører. Man kan begynde at tale om ADHD.

 

En normal volumenknap går går til 10. Ved ADHD er problemerne skruet op på 11. Det vil sige langt uden for hvad der er normalt.

 

Det handler om mig

Jeg har valgt at snakke mest om det jeg ved allermest om, nemlig mig selv. Min personlige oplevelse af livet med ADHD, med det væld af udfordringer, problemer, men også muligheder og styrker, som følger med. Statistikker og lange medicinske forklaringer har jeg overordnet holdt mig fra.

 

Foredraget indeholder dog også en kort indføring i den tekniske og medicinske del af, hvad ADHD er. Det er relevant for at forstå emnet.

 

Foredraget er seriøst, men også underholdende og humoristisk. Min baggrund i grafisk design og reklame bruges til at illustrere pointerne på en letforståelig, interessant og sjov måde.

 

Foredraget varer ca. 60 minutter, med mulighed for efterfølgende spørgsmålsrunde.


Følg adhdforedrag.dk

 

PUBLIKUM SIGER

"...Mødet med Jan og hans foredrag er mere end nærværende, tanke- vækkende, og et must for alle behandlere, lærere, pædagoger, pårørende, diagnosticerede og ikke diagnosticerede samt alle os der kender nogen med ADHD.

Foredragetet er en mytedræber, der bringer håb og glæde til os alle, og jeg giver det derfor min varmeste anbefaling."

 

Betina Inauen
Trivselsspecialist, Mindtools

 

"…rart at det ikke kun var begrænsningerne, du fortalte om, men også alle de positive ting der også kan være forbundet med ADHD."

 

Rudolf Steiner Børnehaven Klokkeblomst